This is some text inside of a div block.

Op zoek naar de lekkerste Tarocco bloedsinaasappels

29/1/20

Seizoen

Van december tot en met maart is het seizoen van de bloedsinaasappelen. De Tarocco behoort tot de halfbloedsinaasappelen. Het vruchtvlees kleurt nooit helemaal rood, zoals bij andere bloedsinaasappelen, maar blijft rood/oranje van kleur.

Vulkaan Etna

De Tarocco bloedsinaasappels groeien aan de rand van de vulkaan Etna in Sicilië. De grond is daar door de vele vulkaanuitbarstingen erg vruchtbaar geworden. De as die over het land is neergedaald, is namelijk rijk aan mineralen. Ook is het klimaat perfect voor de groei van de sinaasappelen.

Wim en Eelco Landwaart hebben samen met de leveranciers de sinaasappelgaarden bezocht. Ze hebben met eigen ogen gezien hoe de vruchten één voor één worden gesorteerd en klaargemaakt voor vertrek naar Nederland.  


Slowjuices, maaltijden en desserttaarten

Bij Landwaart Culinair zijn deze speciale sinaasappels per stuk verkrijgbaar, maar uiteraard doen wij meer met deze verrukkelijke vruchten. Zo maken wij van de Tarocco bloedsinaasappels slowjuices voor de ultieme antioxidantenboost. Onze collega's in de kookkeuken verwerken de sinaasappels in allerlei maaltijden en de patissiers weten ook wel raad met deze sappige vruchten. Zo hebben we gebakjes én desserttaarten met de Tarocco bloedsinaasappels.

Gebakjes met de Tarocco bloedsinaasappels.

Meer nieuws

Ontdek het laatste nieuws over wat Landwaart heeft te bieden en lees nieuws over onze klanten.